Ma egy rendkívül finom, omlós vaníliás csoda készült nálunk, ami nem más, mint a Ferdinánd kalács. Kinézete és finomsága ellenére egyáltalán nem nehéz elkészíteni, érdemes megpróbálni.
Hozzávalók:
Tészta:
- 1,5 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 3 csapott ev. cukor
- 5 dkg olvasztott margarin
- pici só
- 3 tojássárga
- 50 dkg liszt
Elkészítés:
A hozzávalókból összegyúrjuk a tésztát. Egy lágy tésztát fogunk kapni, amelyet meleg helyre elteszünk kelni. Miután szépen megkelt, kinyújtjuk és - 15 dkg vajat / margarint kikeverünk 15 dkg cukorral. Ezzel a krémmel megkenjük a kinyújtott tésztánkat. Ha ezzel megvagyunk az egész tésztát feltekerjük, majd egyforma darabokra felvágjuk a tekercsünket.
Előre kivajazunk és cukorral megszórunk egy kerámia edényt, amelybe belehelyezzük a felvágott csigákat.
180°C- on 30 percig sütjük, közben kb. - 1 dl tejet felforralunk 1 vaníliás cukorral.
A forrón, sütőből kivett kalácsra ráöntjük a vaníliás tejet, hagyjuk pár percet, hogy magába szívja majd tálalhatjuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése