Egy rendkívül egyszerű és gyors, sós ropogtatnivalót szeretnénk bemutatni, ami tökéletes nassolnivaló az egész családnak.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg reszelt sajt
- 25 dkg margarin
- 2 ev. tejföl
- 1 tojás
- 2 teáskanál só
- ízlés szerint köménymag
A hozzávalókból összeállítjuk a tésztánkat. Ha esetleg nem állna össze, lehet még plusz tejfölt vagy margarint adni hozzá.
Ha megvan a tésztánk, kisebb diónyi gombóckákat gyártunk belőle.
Ennek a ropogósnak a különlegessége, hogy speciális tallér-sütőt igényel. Azonban rendkívül megéri beszerezni egyet, mivel nem csak a sós változata nagyon finom, de a vaníliás, édes tallérok is zseniálisak, a későbbiekben arról is készítünk majd bejegyzést.
A sütőt tűzhelyen felmelegítjük és ezután egy gombócot belehelyezünk a közepébe, összenyomjuk, majd folyamatosan összenyomva tartva aranybarnára sütjük az egyik oldalát (pár másodperc), megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük. (Nagyon hamar megsülnek, érdemes rájuk odafigyelni!)
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése