2021. április 4., vasárnap

Sajtos-köményes "nyomós" ropogós



Egy rendkívül egyszerű és gyors, sós ropogtatnivalót szeretnénk bemutatni, ami tökéletes nassolnivaló az egész családnak.


 Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 25 dkg margarin
  • 2 ev. tejföl
  • 1 tojás
  • 2 teáskanál só
  • ízlés szerint köménymag

A hozzávalókból összeállítjuk a tésztánkat. Ha esetleg nem állna össze, lehet még plusz tejfölt vagy margarint adni hozzá.

Ha megvan a tésztánk, kisebb diónyi gombóckákat gyártunk belőle.

Ennek a ropogósnak a különlegessége, hogy speciális tallér-sütőt igényel. Azonban rendkívül megéri beszerezni egyet, mivel nem csak a sós változata nagyon finom, de a vaníliás, édes tallérok is zseniálisak, a későbbiekben arról is készítünk majd bejegyzést.


A sütőt tűzhelyen felmelegítjük és ezután egy gombócot belehelyezünk a közepébe, összenyomjuk, majd folyamatosan összenyomva tartva aranybarnára sütjük az egyik oldalát (pár másodperc), megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük. (Nagyon hamar megsülnek, érdemes rájuk odafigyelni!)



Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése