2021. május 31., hétfő

Házi tészta

 

Pár hete kíváncsiságból elkezdtünk házi tésztákat gyártani. Szerintünk egyre drágábbak a bolti tészták, így sokat meg lehet spórolni vele, ráadásul se perc alatt bele lehet rázódni. Az idei évünk eddigi legsikeresebb projektje lett. Ha esősebb az idő egy vasárnap délután a család elkezd tésztát gyártani.


Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • kb. 20 dkg rétesliszt(!!!)(nagyon fontos, hogy rétesliszt legyen)

A liszt mennyisége a tojások méretétől függ, mi ezekkel az arányokkal szoktunk dolgozni, egy masszív állagú tésztát kell, hogy kapjunk.

Tésztanyújtó géppel vagy nyújtófával vékonyra nyújtjuk.



Mi eddig a következő tésztákat készítettük el:

  • széles metélt (a tésztanyújtó gépen található tésztavágóval)
  • eperkocka (derelyevágóval kis négyzetek)
  • tarhonya (reszelőn lereszeljük, körkörös mozdulatokkal egy ruhára, ahogy szárad úgy szétszedni)


A tésztanyújtó gép tésztavágóján a szélesebbet szoktuk választani

Derelyevágó

 Ha elkészítettük a tésztáinkat, száraz helyen konyharuhán hagyjuk őket pár napig, hogy kiszáradjanak. Ezután a legcélszerűbb konyharuhával bélelt dobozkákban tárolni őket és néha napján átmozgatni.

Amióta csináljuk rendkívül szeretjük ezeket a tésztákat. Nem áznak szét, finom ízük van. Nagyon bevált.


Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése