Hozzávalók:
- 2 tojás
- kb. 20 dkg rétesliszt(!!!)(nagyon fontos, hogy rétesliszt legyen)
A liszt mennyisége a tojások méretétől függ, mi ezekkel az arányokkal szoktunk dolgozni, egy masszív állagú tésztát kell, hogy kapjunk.
Tésztanyújtó géppel vagy nyújtófával vékonyra nyújtjuk.
Mi eddig a következő tésztákat készítettük el:
- széles metélt (a tésztanyújtó gépen található tésztavágóval)
- eperkocka (derelyevágóval kis négyzetek)
- tarhonya (reszelőn lereszeljük, körkörös mozdulatokkal egy ruhára, ahogy szárad úgy szétszedni)
Ha elkészítettük a tésztáinkat, száraz helyen konyharuhán hagyjuk őket pár napig, hogy kiszáradjanak. Ezután a legcélszerűbb konyharuhával bélelt dobozkákban tárolni őket és néha napján átmozgatni.
Amióta csináljuk rendkívül szeretjük ezeket a tésztákat. Nem áznak szét, finom ízük van. Nagyon bevált.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése