2021. május 31., hétfő

Üdítő szelet



Ennél szebb és villantósabb süteményt nagy hirtelen nem is tudnánk mondani. Ráadásul, ha mostanában van olyan szerencsénk, hogy meleg legyen, nagyon frissítő ez a színes finomság, ráadásul nem is bonyolult elkészíteni.

Hozzávalók:

Tészta:

  • 6 tojás
  • 12 ev. cukor
  • 6 ev. víz
  • 11 ev. liszt
  • 1 ev. kakaópor
  • 1 dl olaj
  • 1 sütőpor


Krém:

  • 25 dkg túró
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 1 vaníliás cukor
  • fél citrom leve (ízlés szerint)


Teteje:

  • 9 dl üdítő (az üdítő íze egyénfüggő, nálunk általában narancs üdítőből készül)
  • 3 csomag vaníliás puding
  • 2 ev. cukor


Elkészítés:

Tészta:

A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, vízzel és a sütőporral. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport és az olajat. Kikeverjük, majd hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét. Tepsibe öntjük és megsütjük.


Krém:

Kikeverjük a margarint a porcukorral, vaníliás cukorral és a fél citrom levével, majd összekeverjük a túróval.

Amint kihűl a tésztánk, egyenletesen elosztjuk rajta a túrókrémet.


Teteje:

3 dl üdítőben kikeverjük a 3 csomag vaníliás pudingport és a cukrot. A maradék üdítőt felforraljuk, beleöntjük az előzőleg kikevert üdítős pudingot és zselésedésig főzzük. Ha kellően bezselésedett, óvatosan, kanállal, egyenletesen elosztjuk a sütemény tetején. (Fontos, hogy a zselé meleg legyen, ahogy rátesszük, ne várjunk vele sokat, másképp nem tudjuk eloszlatni!)


Hűtőben kb. 1 napig megvárjuk még összeérik és szeletelhetjük!





Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése