Ennél szebb és villantósabb süteményt nagy hirtelen nem is tudnánk mondani. Ráadásul, ha mostanában van olyan szerencsénk, hogy meleg legyen, nagyon frissítő ez a színes finomság, ráadásul nem is bonyolult elkészíteni.
Hozzávalók:
Tészta:
- 6 tojás
- 12 ev. cukor
- 6 ev. víz
- 11 ev. liszt
- 1 ev. kakaópor
- 1 dl olaj
- 1 sütőpor
Krém:
- 25 dkg túró
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 1 vaníliás cukor
- fél citrom leve (ízlés szerint)
Teteje:
- 9 dl üdítő (az üdítő íze egyénfüggő, nálunk általában narancs üdítőből készül)
- 3 csomag vaníliás puding
- 2 ev. cukor
Elkészítés:
Tészta:
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, vízzel és a sütőporral. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport és az olajat. Kikeverjük, majd hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét. Tepsibe öntjük és megsütjük.
Krém:
Kikeverjük a margarint a porcukorral, vaníliás cukorral és a fél citrom levével, majd összekeverjük a túróval.
Amint kihűl a tésztánk, egyenletesen elosztjuk rajta a túrókrémet.
Teteje:
3 dl üdítőben kikeverjük a 3 csomag vaníliás pudingport és a cukrot. A maradék üdítőt felforraljuk, beleöntjük az előzőleg kikevert üdítős pudingot és zselésedésig főzzük. Ha kellően bezselésedett, óvatosan, kanállal, egyenletesen elosztjuk a sütemény tetején. (Fontos, hogy a zselé meleg legyen, ahogy rátesszük, ne várjunk vele sokat, másképp nem tudjuk eloszlatni!)
Hűtőben kb. 1 napig megvárjuk még összeérik és szeletelhetjük!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése