Ma egy nagyon egyszerű, könnyű, nyárias receptet szeretnénk megosztani. Itthon hatalmas sikere lett, rendkívül könnyű, puha a tésztája, illetve másnapra sem szárad ki. Ebben az esetben mi barackosat csináltunk belőle, de meggyel is ugyanúgy megállja a helyét. Vigyázat, egy pillanat alatt elfogy! ;)
Hozzávalók:
- 25 dkg finomliszt
- 15 dkg cukor
- 4 tojás
- 1 dl tej
- 1 dl olaj
- 1/2 sütőpor
- sárgabarack / meggy
Az egész tojásokat, a cukrot és a sütőport habosra keverjük. Majd hozzáadjuk a tejet, az olajat, jól összekeverjük, majd legvégül belekeverjük a lisztet. Nem kell megijedni, egy hígabb tésztát fogunk kapni.
Kisebb méretű, magasabb falú, sütőpapírral bélelt tepsibe vagy formába öntjük. A tetejére belepotyogtatjuk a kívánt, felvágott gyümölcsöt, nálunk jelen esetben sárgabarackot, de ez lehet akár meggy is. Sütés előtt a sütink tetejét megszórjuk kristálycukorral.
180°C-on, kb. 25-30 percig sütjük.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése