2021. július 28., szerda

Éjszakáztatott papucs és pogácsa


Sokszor jól jön valami aprósütemény, amivel a család el tud rohangálni egész nap. Általában, ha pogácsát sütünk, mi ugyanabból a tésztából lekváros papucsokat is készítünk, így sós és édesebb változata is lesz, mindenki válogathat kedve szerint, ráadásul én külön szeretem, hogy az édes és sós íz keveredik.


Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 3 dkg élesztő
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 evőkanál só
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 db tojás


A hozzávalókat jól összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva egy éjszakára a hűtőbe tesszük pihenni.

A pihenés után, másnap a tésztát elfelezzük.

Egyik felét, amiből a pogácsa fog készülni körülbelül 2 cm vastagra kinyújtjuk.


Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd felvert tojással megkenjük mindegyik tetejét, sajtot és akár szezámmagot, lenmagot szórunk a tetejére.

180°C-on, aranybarnára sütjük.


A papucs tésztáját már vékonyabbra nyújtjuk és négyzeteket vágunk belőlük.


Mindegyik négyzetünk közepére teszünk egy kis halom szilvalekvárt, majd a két átellenes szélét összefogjuk és behajtjuk, mint egy kis batyut. (videó) Szintén lekenjük a tetejüket a maradék felvert tojásunkkal.



180°C-on aranybarnára sütjük.


Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése