Kicsit már ősziesebbre fordult az idő, ilyenkor tökéletes almást sütni. Sokféle recepttel kísérleteztünk már az évek során, azonban az egész család kijelentette, hogy most sikerült a legjobban, így nem is változtatunk többet rajta, szerintünk megtaláltuk a tökéletes almás receptjét.
Hozzávalók:
Tészta:
- 10-15 dkg cukor
- 50 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 1 egész tojás
- 1 sütőpor
- annyi tejföl, amennyit felvesz, hogy jó nyújtható tésztát kapjunk ( kb. 2-2,5 dl)
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd a tésztát kettéválasztjuk és 2 lapot nyújtunk. Az egyik, kinyújtott tésztát belehelyezzük a tepsibe és meghintjük búzadarával.
Töltelék:
- 1 - 1,20 kg alma
- 1 ev. zsír
- 1 ev. búzadara
- 10 dkg cukor
- fahéj ízlés szerint
Nagy lyukú reszelőn lereszeljük az almát. Az 1 evőkanál zsíron megdinszteljük a lereszelt almát a cukorral és a fahéjjal. Közben belekeverjük a búzadarát és összefőzzük.
Ha kész a töltelékünk, visszatérünk a tepsihez.
A búzadarával meghintett tésztalapra rátesszük az almatölteléket. Ezután a másik kinyújtott tésztalapot rátesszük a tetejére, villával megszurkáljuk, tejföllel vékonyan megkenjük és cukorral, valamint ízlés szerint pici fahéjjal megszórjuk a tetejét.
180 °C-on, 30-35 percig sütjük.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése