2021. augusztus 27., péntek

Legfinomabb almás


Kicsit már ősziesebbre fordult az idő, ilyenkor tökéletes almást sütni. Sokféle recepttel kísérleteztünk már az évek során, azonban az egész család kijelentette, hogy most sikerült a legjobban, így nem is változtatunk többet rajta, szerintünk megtaláltuk a tökéletes almás receptjét.


Hozzávalók:

Tészta:

  • 10-15 dkg cukor
  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 1 egész tojás
  • 1 sütőpor
  • annyi tejföl, amennyit felvesz, hogy jó nyújtható tésztát kapjunk ( kb. 2-2,5 dl)

A hozzávalókat összegyúrjuk, majd a tésztát kettéválasztjuk és 2 lapot nyújtunk. Az egyik, kinyújtott tésztát belehelyezzük a tepsibe és meghintjük búzadarával.


Töltelék:

  • 1 - 1,20 kg alma
  • 1 ev. zsír
  • 1 ev. búzadara
  • 10 dkg cukor
  • fahéj ízlés szerint


Nagy lyukú reszelőn lereszeljük az almát. Az 1 evőkanál zsíron megdinszteljük a lereszelt almát a cukorral és a fahéjjal. Közben belekeverjük a búzadarát és összefőzzük.


Ha kész a töltelékünk, visszatérünk a tepsihez. 

A búzadarával meghintett tésztalapra rátesszük az almatölteléket. Ezután a másik kinyújtott tésztalapot rátesszük a tetejére, villával megszurkáljuk, tejföllel vékonyan megkenjük és cukorral, valamint ízlés szerint pici fahéjjal megszórjuk a tetejét.

180 °C-on, 30-35 percig sütjük.


Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése