2021. március 4., csütörtök

Csörögefánk


Ma egy új receptet próbáltunk ki. Nem voltam megelégedve az előzővel, mivel nem hólyagosodott fel és egy kicsit meg is szívta magát, ezen szerettem volna változtatni. Jelentem sikerült, mivel ez a változat szépen felpuklisodott, sőt egyáltalán nem szívja meg magát olajjal.

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt 
  • 2 tojás
  • 1/2 sütőpor
  • 5 dkg margarin 
  • 1 evőkanál tejföl
  • pici só
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 mokkáskanál ecet


Az alapanyagokat összegyúrjuk, nagyon vékonyra nyújtjuk, majd derelyevágóval tetszőleges formát vágunk és forró olajban kisütjük. Miután kisült, még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk.



Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése