2021. március 1., hétfő

Zabkása




Ma a tőlem megszokott "bonyolult" recepttel indítom a márciust. Ha éhes vagyok valamilyen édességre, mindig zabkását készítek, mivel hamar megvan és borzasztó egyszerű. Ráadásul rengetegféleképpen lehet variálni.


Hozzávalók:

  • 0,5 tej
  • 4 - 5 evőkanál zabpehely
  • cukor ízlés szerint


Az adag körülbelül 1-2 személyre elegendő.

Először felforralom a tejet, ízlés szerint ízesítem cukorral. Ha felforrt, belekanalazok kb. 4-5 evőkanálnyi (nehéz ezt megmondani, elkavargatva megnézzük, hogy milyen sűrűnek látjuk). Az sem jó, ha túl sok van benne. Általában kétféle zabpehellyel szoktam találkozni a boltokban. Van nagy szemű és apró szemű. Személy szerint a nagy szeműt szeretem, kicsit tovább kell főzni, de nekem finomabb.

Ha belekanalaztuk a zabpelyhünket, puhára főzzük és kész is vagyunk.

Ahogy már az elején mondtam nagyon sokféleképpen variálható. Tálaláskor eldöntöm, hogy aktuálisan milyet szeretnék. majd kis tálkákba kiadagolom.


Variációk:

  • fahéjas
  • kakaós
  • gyümölcsös fahéjas
  • banános stb.

Jelen esetben szedres-fahéjas készült. Először próbáltam gyümölccsel, de nagyon finom volt.



Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése