Hozzávalók:
- 0,5 tej
- 4 - 5 evőkanál zabpehely
- cukor ízlés szerint
Az adag körülbelül 1-2 személyre elegendő.
Először felforralom a tejet, ízlés szerint ízesítem cukorral. Ha felforrt, belekanalazok kb. 4-5 evőkanálnyi (nehéz ezt megmondani, elkavargatva megnézzük, hogy milyen sűrűnek látjuk). Az sem jó, ha túl sok van benne. Általában kétféle zabpehellyel szoktam találkozni a boltokban. Van nagy szemű és apró szemű. Személy szerint a nagy szeműt szeretem, kicsit tovább kell főzni, de nekem finomabb.
Ha belekanalaztuk a zabpelyhünket, puhára főzzük és kész is vagyunk.
Ahogy már az elején mondtam nagyon sokféleképpen variálható. Tálaláskor eldöntöm, hogy aktuálisan milyet szeretnék. majd kis tálkákba kiadagolom.
Variációk:
- fahéjas
- kakaós
- gyümölcsös fahéjas
- banános stb.
Jelen esetben szedres-fahéjas készült. Először próbáltam gyümölccsel, de nagyon finom volt.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése