2021. február 28., vasárnap

Gyümölcskrémes



Ezen a hétvégén egy egyszerű, de annál finomabb gyümölcsös süti került az asztalunkra. Már alig várjuk, hogy friss gyümölcsökkel is meg lehessen csinálni, de most volt még szedrünk és fehér ribizlink, ami ebben a párosításban is tökéletesnek bizonyult.


Piskóta 

  • 5 tojás
  • 5 evőkanál víz
  • 2 evőkanál olaj 
  • 10 evőkanál cukor
  • 10 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor

Szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgához hozzáadjuk a cukrot, az olajat, a vizet és a sütőport. Habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és ezt is jól kikeverjük. Amikor kész hozzáadjuk a tojásfehérjét és óvatosan összeforgatjuk. Előmelegített sütőben 25 percig, 180 fokon sütjük. Amikor megsült, megvárjuk még kihűl.


Krém 

  • 8 dl tej
  • 3 csomag vanília puding   
  • 1 csomag vanília cukor 
  • 2 evőkanál tejföl 
  • 25 dkg Rama vajas margarin 
  • 20 dkg porcukor


A tejből és a pudingporból krémet főzünk. Ha kész ezt is kihűtjük.

A Rámát és a porcukrot habosra kavarjuk a vanília cukorral. Ezután a vajas krémet és a pudingot összekeverjük a tejföllel egészen addig, amíg szép krémes állagot nem kapunk.


Gyümölcsök:

Bármi, ki, mit szeret, vagy éppen, ami van otthon:

Pl. málna, eper szeder, őszibarack, ribizli stb.

Nálunk most szederből és fehér ribizliből készült.


Összeállítás:

A piskótát vékonyan megkenem a krémmel erre rakom a gyümölcsöt és erre simítom a maradék krémet.



Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése