2021. február 9., kedd

Almás lepény



HOZZÁVALÓK:

A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj vagy 15 dkg zsír
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 db tojás
  • 2 dl tejföl

A töltelékhez:
  • 1 kg alma
  • 15 dkg porcukor
  • ízlés szerint fahéj

A tésztát két részre osztjuk (1/3-2/3 arányban), és lisztezett deszkán nyújtjuk.
A nagyobb tésztalapot sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Egyenletesen elosztjuk rajta az almás tölteléket, végül beborítjuk a másik tésztalappal.

A tetejére:
A tejfölből hagyunk annyit ,hogy megtudjuk kenni vele a lapot és kristálycukorral megszórjuk, 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.



  • Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése