Ebben a bejegyzésben egy különlegességet szeretnénk megosztani, ami igaz, hogy egyáltalán nem ismeretlen, főleg a vidéki családok körében, mégis eléggé megosztja az embereket.
Elengedhetetlen kelléke a disznóvágásoknak, ráadásul nem sok minden kell hozzá.
Mindenki döntsön belátása szerint, de mi úgy véljük vétek lenne kihagyni. :)
Hozzávalók:
- 2 l sertésvér
- 1-1,5 kg hagyma
- só
- őrölt bors
- őrölt kömény
- fokhagyma
- (csípős) pirospaprika
A friss sertésvért körülbelül egy órán keresztül megabáljuk (forró vízben (jelen esetben só nélkül) főzzük.
Eközben jó sok hagymát olajon lepirítunk.
Mikor megabálódott a vér, kockákra vágjuk és a megpirított hagymára öntjük, ízesítjük: sóval, borssal, őrölt köménnyel, fokhagymával, (csípős) pirospaprikával ízlés szerint. Összepirítjuk és kész is vagyunk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése