2021. február 8., hétfő

Hagymás vér


Ebben a bejegyzésben egy különlegességet szeretnénk megosztani, ami igaz, hogy egyáltalán nem ismeretlen, főleg a vidéki családok körében, mégis eléggé megosztja az embereket. 

Elengedhetetlen kelléke a disznóvágásoknak, ráadásul nem sok minden kell hozzá.

Mindenki döntsön belátása szerint, de mi úgy véljük vétek lenne kihagyni. :)

Hozzávalók:

  • 2 l sertésvér
  • 1-1,5 kg hagyma
  • őrölt bors
  • őrölt kömény
  • fokhagyma
  • (csípős) pirospaprika

A friss sertésvért körülbelül egy órán keresztül megabáljuk (forró vízben (jelen esetben só nélkül) főzzük.

Eközben jó sok hagymát olajon lepirítunk.

Mikor megabálódott a vér, kockákra vágjuk és a megpirított hagymára  öntjük, ízesítjük:  sóval, borssal, őrölt köménnyel, fokhagymával, (csípős) pirospaprikával ízlés szerint. Összepirítjuk és kész is vagyunk.


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése