2021. február 8., hétfő

Kosárka

A kosárka is az egyik kedvenc süteményeim közé tartozik. Nem csak, hogy rendkívül mutatós, de nagyon finom is, ráadásul többféleképpen variálható.


Tésztához:

  • 40 dkg búzaliszt 
  • 25 dkg   margarin 
  • 1 csipet só
  • 1 /2 cs sütőpor
  • 4 db tojássárgája
  • citrom reszelt héja 

Habhoz

  • 4 db tojásfehérje
  • 250 g cukor
  • 250 g dió (darált)
  • magozott meggy ,minden kosárba egy darab

A kenéshez
  • baracklekvár

A kosárkaformákat kiolajozzuk. Mindegyik aljába kis gombócnyi tésztát teszünk, ujjunkkal szétnyomkodjuk, hogy kitöltse a formát. 
A kosárkákba először egy teáskanálnyi lekvárt teszünk, majd rá egy szem magozott meggyet. 
A tojások fehérjét csipetnyi sóval, és a cukorral kemény habbá verjük. Óvatosan hozzákeverjük a darált diót,majd ezzel a habbal feltöltjük a kosárkákat és 180 fokon sütjük.



Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése