A kosárka is az egyik kedvenc süteményeim közé tartozik. Nem csak, hogy rendkívül mutatós, de nagyon finom is, ráadásul többféleképpen variálható.
Tésztához:
- 40 dkg búzaliszt
- 25 dkg margarin
- 1 csipet só
- 1 /2 cs sütőpor
- 4 db tojássárgája
- citrom reszelt héja
Habhoz
- 4 db tojásfehérje
- 250 g cukor
- 250 g dió (darált)
- magozott meggy ,minden kosárba egy darab
A kenéshez
- baracklekvár
A kosárkaformákat kiolajozzuk. Mindegyik aljába kis gombócnyi tésztát teszünk, ujjunkkal szétnyomkodjuk, hogy kitöltse a formát.
A kosárkákba először egy teáskanálnyi lekvárt teszünk, majd rá egy szem magozott meggyet.
A tojások fehérjét csipetnyi sóval, és a cukorral kemény habbá verjük. Óvatosan hozzákeverjük a darált diót,majd ezzel a habbal feltöltjük a kosárkákat és 180 fokon sütjük.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése