2021. február 12., péntek

Igazi, omlós sós rúd és perec


Hétvége felé általában mindig szoktunk sütni valamit, most kitaláltuk, hogy sós rudat és perecet fogunk készíteni.

Praktikus, mivel sokáig elrohangál vele a család, ráadásul egyszerű is.

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 1 ev. só
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 2 tojás
  • 20 dkg margarin
  • 1 ev. zsír
  • 1 tasak szalalkáli
  • 2 dl tejföl


Összegyúrjuk a hozzávalókat, majd kb. fél centi vastagra kinyújtjuk a tésztát.

Innentől olyan formára vágjuk, ami tetszik. Mi jellemzően rudacskákat és pereceket szoktunk gyártani. 

1 felvert tojással megkenjük a tetejüket és a tetejére mehet:

  • szezámmag
  • sajt
  • köménymag
  • chia mag
  • lenmag
  • mák stb.


Ma nálunk chia magos, szezámmagos és köménymagos készült.

Légkeveréses sütőben, 200°C-on aranybarnára sütjük.


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése