Hétvége felé általában mindig szoktunk sütni valamit, most kitaláltuk, hogy sós rudat és perecet fogunk készíteni.
Praktikus, mivel sokáig elrohangál vele a család, ráadásul egyszerű is.
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 1 ev. só
- 15 dkg reszelt sajt
- 2 tojás
- 20 dkg margarin
- 1 ev. zsír
- 1 tasak szalalkáli
- 2 dl tejföl
Összegyúrjuk a hozzávalókat, majd kb. fél centi vastagra kinyújtjuk a tésztát.
Innentől olyan formára vágjuk, ami tetszik. Mi jellemzően rudacskákat és pereceket szoktunk gyártani.
1 felvert tojással megkenjük a tetejüket és a tetejére mehet:
- szezámmag
- sajt
- köménymag
- chia mag
- lenmag
- mák stb.
Ma nálunk chia magos, szezámmagos és köménymagos készült.
Légkeveréses sütőben, 200°C-on aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése