2021. február 19., péntek

Kedvenc szelet


Ismét itt a hétvége, így újabb süti készült nálunk. Vaníliás, csokis, jó sok krémmel, nem lehet nem szeretni, na ez a kedvenc szelet.

Tészta 

  • 60 dkg liszt 
  • 1 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 3 evőkanál zsír
  • 5 dkg margarin
  • 3 kanál tejföl
  • 3-4 evőkanál tej
  • 1 sütőpor 

Összegyúrjuk, majd 3 részre osztjuk és lapokat sütünk, 200 fokos sütőben. Érdemes rájuk odafigyelni mert nagyon rövid idő alatt elkészülnek. Nem aranybarnára sütjük, szép világosak maradjanak, mint a linzer.


Tejkrém  

  • 8 dl tej 
  • 7 kanál liszt 

Felteszünk 6 dl tejet forrni, a maradék 2 dl tejet a liszttel kikavarjuk. Amint a tej felforr, hozzáadjuk a lisztes-tejes keveréket és sűrű krémet főzünk. Teljesen hidegre hűtjük.


Ha kihűlt, a következők kellenek:

  • 25 dkg Ráma vajas margarin
  •  20-25 dkg porcukor 
  • 2 csomag vanília cukor

Ezt habosra kikavarjuk és a hideg tejkrémet hozzáadjuk, majd azzal is habosra kavarjuk.


Megfelezzük a krémet és megkenjük vele az első lapot,  mehet rá a második lap és a krém másik felébe belekeverünk 3 kanál kakaóport. A kakaós krémünkkel megkenjük a 2. lapunkat és erre kerül a harmadik lap. Mi sok krémmel szeretjük a süteményeket, mivel abból sosem elég, viszont ha valaki nem szereti ennyi krémmel, kevesebb tejkrémet javasolunk.


Összeállítottuk a süteményünket, már csak a csoki hiányzik a tetejéről:


Csokimáz 

  • 1 db étcsokoládé 
  • 2 evőkanál tej 
  • 2 evőkanál kakaópor 
  • 5 dkg margarin 

A hozzávalókat megolvasztjuk a margarin kivételével. Amint megolvadt hozzáadjuk a  margarint, fényesre keverjük és a sütire kenjük.


Erre a sütire is érvényes, hogy minél tovább áll, annál finomabb. Ha bírja a család, legalább 1 napot álljon a hűtőben, hogy összepuhuljon.


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése