Tészta
- 60 dkg liszt
- 1 tojás
- 10 dkg cukor
- 3 evőkanál zsír
- 5 dkg margarin
- 3 kanál tejföl
- 3-4 evőkanál tej
- 1 sütőpor
Összegyúrjuk, majd 3 részre osztjuk és lapokat sütünk, 200 fokos sütőben. Érdemes rájuk odafigyelni mert nagyon rövid idő alatt elkészülnek. Nem aranybarnára sütjük, szép világosak maradjanak, mint a linzer.
Tejkrém
- 8 dl tej
- 7 kanál liszt
Felteszünk 6 dl tejet forrni, a maradék 2 dl tejet a liszttel kikavarjuk. Amint a tej felforr, hozzáadjuk a lisztes-tejes keveréket és sűrű krémet főzünk. Teljesen hidegre hűtjük.
Ha kihűlt, a következők kellenek:
- 25 dkg Ráma vajas margarin
- 20-25 dkg porcukor
- 2 csomag vanília cukor
Ezt habosra kikavarjuk és a hideg tejkrémet hozzáadjuk, majd azzal is habosra kavarjuk.
Megfelezzük a krémet és megkenjük vele az első lapot, mehet rá a második lap és a krém másik felébe belekeverünk 3 kanál kakaóport. A kakaós krémünkkel megkenjük a 2. lapunkat és erre kerül a harmadik lap. Mi sok krémmel szeretjük a süteményeket, mivel abból sosem elég, viszont ha valaki nem szereti ennyi krémmel, kevesebb tejkrémet javasolunk.
Összeállítottuk a süteményünket, már csak a csoki hiányzik a tetejéről:
Csokimáz
- 1 db étcsokoládé
- 2 evőkanál tej
- 2 evőkanál kakaópor
- 5 dkg margarin
A hozzávalókat megolvasztjuk a margarin kivételével. Amint megolvadt hozzáadjuk a margarint, fényesre keverjük és a sütire kenjük.
Erre a sütire is érvényes, hogy minél tovább áll, annál finomabb. Ha bírja a család, legalább 1 napot álljon a hűtőben, hogy összepuhuljon.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése