Töltött húsra rengeteg variáció létezik. Most egy nagyon mutatós és kiadós változatot hoztam.
Karajból vagy csirkemellből is el lehet készíteni.
Hozzávalók:
- 4 db tojás
- 16 szelet kolbász
- 4 db csemege uborka
Nálunk az adag 8 vastagabb szelet karaj, amit a szokásos módon kiklopfolunk. Ezután megsózzuk a húst majd jöhet a töltelék.
A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk. Minden szelet husi egyik felébe rakunk 2 szelet kolbászt, fél főtt tojást és félbe vágott csemege uborkát, ezután ráhajtjuk a másik hússzeletet.
Panír:
Mi nem használunk tojást panírozni.
- 5 evőkanál kukoricaliszt
- 8 evőkanál liszt
- 1 mokkás kanál só
Ezt az egyveleget, annyi vízzel kikeverjük, hogy jó sűrű palacsintatészta állagú legyen. Akkor jó a massza, ha belemártjuk az ujjunkat és rajta marad, körbeveszi, nem folyik le rögtön. Viszont az sem jó, ha túl sűrű lesz, ki kell tapasztalni. Jobb kevesebb vízzel kezdeni és fokozatosan adni hozzá ha szükséges. Ha kész a massza akkor jöhetnek a husik, belemártjuk és egyből mehet a morzsába. Forró olajban sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése