Hozzávalók:
- 50 dkg durum penne tészta
- 50 dkg darálthús
- 1 db sárgarépa
- 1 db hagyma
- olaj
- só
- fűszerpaprika
A tésztát sós vízben kifőzzük.
Olajon a hagymát megpirítjuk a lereszelt répával és a darált hússal, teszünk rá fűszerpaprikát, ízesítjük sóval és öntünk rá annyi vizet, hogy ellepje. Tulajdonképpen főzünk egy pörköltet.
Tejmártás
- 0.5 dl olaj
- 2 evőkanál liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- őrölt bors
- őrölt szerecsendió
- só
- 6 dl tej (de még öntünk hozzá, ha nem elég híg)
Az olajon a fokhagyma nyomóval kinyomott fokhagymát és a lisztet megpirítjuk, ízesítjük tetszés szerint. Felöntjük a tejjel és összefőzzük, ha nem elég krémes, akkor még öntünk hozzá tejet.
Majd rétegezzük az alapanyagokat .Mikor kész, aki szereti megszórhatja sajttal.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése