2021. február 20., szombat

Rakott tészta a'la Borzos


A pénteki ebédünk igazán laktató volt. Egy kicsit változtattam az eddig megszokott receptemen, úgy gondoltam, hogy még egy kis krémesség nem fog neki rosszul állni. Nem csalódtunk a végeredményben, most már biztos, hogy csak így fogom elkészíteni. De már gondolkozok a hús nélküli, brokkolis változaton is, az sem lehet rossz.

Hozzávalók:

  • 50 dkg durum penne tészta
  • 50 dkg darálthús
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db hagyma 
  • olaj
  • só 
  • fűszerpaprika

A tésztát sós vízben kifőzzük.

Olajon a hagymát megpirítjuk a lereszelt  répával és a darált hússal, teszünk rá fűszerpaprikát, ízesítjük sóval és öntünk rá annyi vizet, hogy ellepje. Tulajdonképpen főzünk egy pörköltet.


Tejmártás 

  • 0.5 dl olaj 
  • 2 evőkanál liszt 
  • 2 gerezd fokhagyma 
  • őrölt bors 
  • őrölt szerecsendió
  • só 
  • 6 dl tej (de még öntünk hozzá, ha nem elég híg)

Az olajon a fokhagyma nyomóval kinyomott fokhagymát és a lisztet megpirítjuk, ízesítjük tetszés szerint. Felöntjük a tejjel és összefőzzük, ha nem elég krémes, akkor még öntünk hozzá tejet.

Majd rétegezzük az alapanyagokat .Mikor kész, aki szereti megszórhatja sajttal.




Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése