2021. február 10., szerda

Magyaros szelet, sült krumpli, kukorica sali

Egyszerűen ma semmi nem jutott eszembe, hogy mit főzzek. Végül úgy gondoltam, hogy maradok a klasszikus rántott hús, sült krumpli kombónál, amit egy kicsit felturbóztam.


Hozzávalók:

  • 8 szelet karaj 
  • 16 szelet kolbász 
  • 1 db erős paprika 
  • 15 dkg trappista sajt 

Nálunk az adag 8 vastagabb szelet karaj, amit a szokásos módon kiklopfolunk. Ezután megsózzuk a húst majd jöhet a töltelék. Minden szelet husi egyik felébe rakunk 2 szelet kolbászt, karikára vágott erős paprikát és reszelt sajtot.


Panír : 

Mi nem használunk tojást panírozni.

  • 5 evőkanál kukoricaliszt 
  • 8 evőkanál liszt 
  • 1 mokkás kanál só 

Ezt az egyveleget, annyi vízzel kikeverjük, hogy jó sűrű palacsintatészta állagú legyen. Akkor jó a massza, ha belemártjuk az ujjunkat és rajta marad, körbeveszi, nem folyik le rögtön. Viszont az sem jó, ha túl sűrű lesz, ki kell tapasztalni. Jobb kevesebb vízzel kezdeni és fokozatosan adni hozzá ha szükséges.  Ha kész a massza akkor jöhetnek a husik, belemártjuk és egyből mehet a morzsába. Forró olajban sütjük .


Kukorica saláta :

  • 50 dkg kukoricát sóz vízben megfőzni 
  • Mikor megfőtt leszűrni

Máz : 

  • 2 dl tejföl 
  • 2 dl majonéz 
  • ecet
  • porcukor

Ízlés szerint só,ecet és porcukor, a hozzávalókat jól kikeverni, amikor kész belekeverjük a kukoricát és az apróra vágott 1 fej lilahagymát.

Sült burgonyával tálaljuk.


Jó étvágyat!

.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése