Hozzávalók:
- 50 dkg borsó
- 1 db répa
- 1 db zöldség
- 1 kisebb fej hagyma
- zeller zöld
- petrezselyem zöld
- olaj
- só
- delikát
- csirke hús
- liszt
- tej
- cukor
Az olajon megpirítjuk a felaprított zöldségeket és a borsót. Sóval, delikáttal ízlés szerint ízesítjük, majd teszünk rá 1 púpos evőkanál lisztet és összekeverjük. Belerakjuk a húsit és felöntjük vízzel. Ezután lassú tűzőn kb. 2 órát főzzük. Én ebben szoktam megfőzni a husikát pl. a rántott csirkecombhoz. Ha van ilyen tervünk velük, akkor azokat kiszedjük, majd ízesítjük a levest cukorral és tejjel ízlésünknek megfelelően.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése