2021. február 23., kedd

Tejes borsóleves


Nálunk másképp készül a borsóleves, mint ahogy az általában megszokott. Ebben a bejegyzésben egy csirkehúsos, tejes, cukros változatot fogunk bemutatni, amelyet nagyon szeretünk. Ne rémisszen meg elsőre senkit, valóban nagyon finom :)

Hozzávalók:

  • 50 dkg borsó 
  • 1 db répa
  • 1 db zöldség  
  • 1 kisebb fej hagyma 
  • zeller zöld 
  • petrezselyem zöld 
  • olaj 
  • só 
  • delikát 
  • csirke hús
  • liszt 
  • tej 
  • cukor


Az olajon  megpirítjuk a  felaprított zöldségeket és a borsót. Sóval, delikáttal ízlés szerint ízesítjük,  majd teszünk rá 1 púpos evőkanál lisztet és összekeverjük. Belerakjuk a húsit és felöntjük vízzel. Ezután lassú tűzőn kb. 2 órát főzzük. Én ebben szoktam megfőzni a husikát pl. a rántott csirkecombhoz. Ha van ilyen tervünk velük, akkor azokat kiszedjük, majd ízesítjük a levest cukorral és tejjel ízlésünknek megfelelően. 




Jó étvágyat!

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése