2021. február 11., csütörtök

Hókifli




Tészta :
  • 15 dkg zsír vagy 25 dkg margarin
  • 35 dkg finom liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1 kis doboz tejföl
  • ízlés szerint porcukor
  • ízlés szerint vaníliás cukor


A töltelékhez:
Attól függ, ki milyen töltelékkel részesíti előnyben, az alábbiakban felsoroljuk, hogy milyen töltelékkel lehet megtölteni a kifliket:
  • szilvalekvár
  • sárgabarack lekvár
  • cukrozott darált dió
  • gesztenyemassza
  • cukrozott, darált mogyoró


A hozzávalókat összegyúrom annyi tejföllel, hogy rugalmas, könnyen nyújtható tésztát kapjak. A tésztát 3-4 részre osztom és negyed óráig hűvös helyen pihentetem. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtom és közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatom. A korongok szélére egy kis darab lekvárt teszek (nálunk általában házi szilvalekvárosan készül). Sütőben, közepes lángon addig sütöm, míg a kiflik alja enyhén barna nem lesz.


Végső művelet:
25 dkg porcukor és 2 csomag vaníliás cukor keverékében a forró kifliket megforgatjuk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése