Tészta :
A töltelékhez:
- 15 dkg zsír vagy 25 dkg margarin
- 35 dkg finom liszt
- 2 dkg élesztő
- 1 kis doboz tejföl
- ízlés szerint porcukor
- ízlés szerint vaníliás cukor
A töltelékhez:
Attól függ, ki milyen töltelékkel részesíti előnyben, az alábbiakban felsoroljuk, hogy milyen töltelékkel lehet megtölteni a kifliket:
A hozzávalókat összegyúrom annyi tejföllel, hogy rugalmas, könnyen nyújtható tésztát kapjak. A tésztát 3-4 részre osztom és negyed óráig hűvös helyen pihentetem. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtom és közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatom. A korongok szélére egy kis darab lekvárt teszek (nálunk általában házi szilvalekvárosan készül). Sütőben, közepes lángon addig sütöm, míg a kiflik alja enyhén barna nem lesz.
Végső művelet:
25 dkg porcukor és 2 csomag vaníliás cukor keverékében a forró kifliket megforgatjuk
- szilvalekvár
- sárgabarack lekvár
- cukrozott darált dió
- gesztenyemassza
- cukrozott, darált mogyoró
A hozzávalókat összegyúrom annyi tejföllel, hogy rugalmas, könnyen nyújtható tésztát kapjak. A tésztát 3-4 részre osztom és negyed óráig hűvös helyen pihentetem. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtom és közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatom. A korongok szélére egy kis darab lekvárt teszek (nálunk általában házi szilvalekvárosan készül). Sütőben, közepes lángon addig sütöm, míg a kiflik alja enyhén barna nem lesz.
Végső művelet:
25 dkg porcukor és 2 csomag vaníliás cukor keverékében a forró kifliket megforgatjuk
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése