2021. február 25., csütörtök

Rántott csirkecomb

 


A mostani bejegyzés egy kicsit összetettebb ebédről készült. A rántott csirkecombok előtt elkészítettük a tejes borsólevest, amelyben megfőztük a csirkecombokat. Mi így szoktunk rántott csirkét készíteni, általában valamilyen leves is készül belőle. A további lépéseket pedig részletezzük a bejegyzésben.

Hozzávalók:

  • 5 db csirkecomb  
  • 4 ev.kanál kukoricaliszt 
  • 4-5 ev.kanál liszt 
  • mokkás kanál só 
  • kb 3 dl víz 
  • panírmorzsa 


Ha rántott csirkecombot készítek, én mindig megfőzöm a húst előtte egy levesben. Itt például, a már bemutatott tejes borsólevesben készültek el a combok. 

Ha megfőttek a combok, kiveszem őket. Már a magyaros szeletről szóló bejegyzésünkben említettük, hogy nem a megszokott módon panírozunk. Készítünk egy masszát, amibe belemártjuk a panírozni kívánt ételt, jelen esetben a combokat, ezután rögtön jön a panírmorzsa és kész is vagyunk. Készítettünk egy videót, amellyel talán jobban érthetővé válik a folyamat:

A massza elkészítése:


Panírozás:


Jelen estben a combokat sózom, majd így mártom a masszába. Ezután panírmorzsába forgatom, aminél most fele-fele arányban használtam rendes - és pankómorzsát. Forró, bő olajban aranybarnára sütöm.



Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése