2021. február 8., hétfő

Rákóczi túrós


Minden évben teszünk el baracklekvárt, amit az egész család szeret ráadásul tökéletes a süteményekhez. Ez alkalommal a Rákóczi túróst készítettünk, ami most először szerepelt nálunk az asztalon. Az eredmény finom lett. :)

Tészta:

  • 25 dkg liszt
  • fél sütőpor
  • késhegynyi szódapor
  • 12 dkg vaj
  • 12 dkg cukor
  • 1 tojás sárgája
  • 1 dl tejföl
  • fél citrom leve

A lapot először csak félig sütjük meg ugyanis még dolgunk van vele.

A félig sült lapra:

  • baracklekvár
  • töltelék
    • 3 tojás sárgája
    • 50 dkg túró
    • 15 dkg cukor
    • fél citrom leve és héja
Hab
  • 4 tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • citromlé
  • baracklekvár

A habot habzsákkal, rács alakban helyezzük rá a süteményre, a rácsok találkozásánál pedig baracklekvárt teszünk.


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése