Ez a süti Mimi egyik kedvence. Nem is bonyolult összeállítani (annak tűnik, de tényleg nem az), mégis eszméletlenül jól néz ki, tipikus villantós vendégváró.
Elkészítés:
Tészta :
Sárga tészta
- 3 db tojás
- 10 dkg cukor
- 15 dkg margarin
- 12 dkg liszt
- késhegynyi sütőpor
Barna tészta
- 3 db tojás
- 10 dkg cukor
- 15 dkg margarin
- 10 dkg liszt
- 2 dkg kakaópor
- késhegynyi sütőpor
Kenéshez:
- lekvár
Tetejére:
- 10 dkg tortabevonó
- 5 dkg vaj
Elkészítés:
A sárga lap elkészítéséhez a tojássárgáját a puha margarinnal és a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét. A tésztát közepes tepsibe simítjuk és megsütjük.
A barna laphoz a tojássárgáját a puha margarinnal és a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport, majd óvatosan hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét. Szintén közepes tepsibe egyengetjük a tésztát és megsütjük.
Ha kisültek, pihennek egy kicsit, ha kihűltek a lapok, akkor félbe vágjuk (széleit le is vághatjuk), majd az egyik sárga lapot megkenjük lekvárral, rátesszük az egyik barna lapot, azt is megkenjük lekvárral és rátesszük a másik sárga lapot, ismét lekvár jön, végül a másik barna lap.
A hosszabb oldalát felszeleteljük olyan vastagra, amekkora a lap magassága. Ezután 4 szeletet lekvárral összeragasztunk úgy, hogy közben minden második szeletet megfordítunk. Vagyis egy sárga-barna-sárga-barna szeletet egy barna-sárga-barna-sárga szelettel ragasztunk össze. Így két darab hasábot kapunk.
A mázhoz gőz fölött felolvasztjuk a csokit és a vajat, majd ráöntjük a sütire.
A barna laphoz a tojássárgáját a puha margarinnal és a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport, majd óvatosan hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét. Szintén közepes tepsibe egyengetjük a tésztát és megsütjük.
Ha kisültek, pihennek egy kicsit, ha kihűltek a lapok, akkor félbe vágjuk (széleit le is vághatjuk), majd az egyik sárga lapot megkenjük lekvárral, rátesszük az egyik barna lapot, azt is megkenjük lekvárral és rátesszük a másik sárga lapot, ismét lekvár jön, végül a másik barna lap.
A hosszabb oldalát felszeleteljük olyan vastagra, amekkora a lap magassága. Ezután 4 szeletet lekvárral összeragasztunk úgy, hogy közben minden második szeletet megfordítunk. Vagyis egy sárga-barna-sárga-barna szeletet egy barna-sárga-barna-sárga szelettel ragasztunk össze. Így két darab hasábot kapunk.
A mázhoz gőz fölött felolvasztjuk a csokit és a vajat, majd ráöntjük a sütire.
Ha kibírja a család legalább egy fél napot álljon, hogy a lekvárt jól beigya a tészta. Minél tovább áll, annál finomabb. :)
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése