A háziasszonyok talán legnagyobb kihívást jelentő feladata a jó húsleves elkészítése. Nem könnyű, de a megfelelő arányokkal és kellő odafigyeléssel azonban sikerülhet az aranyló levest elkészíteni. Szeretném megmutatni, hogy nálunk, hogyan készül.
Tetszőleges húsból lehet elkészíteni: tyúk ,csirke ,disznó ,marha. Ízlés kérdése.
A mi, vasárnapi húslevesünk (egy család, kb. 5 fő részére) a következőkből áll:
Hozzávalók:
- 1 db tyúk
- 5 l víz
- 3 nagy répa
- 1 zöldség
- 1 szelet zeller
- 1 hagyma
- 1 paprika
- petrezselyemzöld
- egész bors (kb.10 szem)
- késhegynyi szerecsendió
- evőkanálnyi delikát
- ízlés szerint só
A levest lassú tűzőn 4-5 óra hosszat főzzük. Nem szoktam lehabozni, ha lassú tűzön fő és nincs kevergetve, nincs szükség rá, szép, átlátszó, aranyló leves lesz a végeredmény.
Amikor készen van leszűrjük leveses tálba és nagyon fontos, hogy ezután szedjük ki az aprólékot, így nem fog bezavarosodni a levesünk.
A tetszőleges tésztát külön, sós vízben kifőzzük. Ehhez az adaghoz körülbelül egy csomag levestésztát (cérnametélt, csiga stb.) szoktunk kifőzni.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése