Örök favorit, de szerintem nem csak nálunk. Nem bonyolult, kiadós sőt rá lehet dobálni mindent, ami otthon van, így elég praktikus is.
Mi nem a hagyományos vékony tésztával szeretjük hanem egy kicsit vastagabb verzió szokott készülni.
Tészta:
- 2,5 dl langyos tej
- 1 dl étolaj
- 1 mokkás kanál só
- 1 mokkás kanál cukor
- annyi liszt, amennyit felvesz (kb 50-60 dkg )
- fél élesztő
Ezután meleg helyre elmegy kelni.
Ebből a mennyiségből két tepsivel készül, így a megkelt tésztát ketté vesszük, majd az egyik felét eligazgatjuk a sütőpapíros tepsin.
A pizzák sarkalatos pontja a pizzaszósz, pedig nem nagy ördöngösség.
Pizzaszósz:
- 3 dl ketchup
- só
- cukor
- oregánó ízlés szerint
Feltét:
Szinte bármi lehet, leginkább ízlés dolga ki, mivel szereti, nálunk az alábbiakkal készülnek a pizzák:
- sonka
- gomba
- kukorica
- lilahagyma
- kolbász
- erős paprika
- vagy akár darált hús
- stb.
Utolsó simításként jó sok reszelt sajt majd mehet be a sütőbe 180°C-ra.
(Egy kis kulisszatitok: a feltétnél mindig gondolatban elfelezzük a pizzát és lesz egy fiús meg egy lányos oldala. A család férfi tagjai inkább az erős, kolbászos vonalat részesítik előnyben, mi lányok pedig a sonkás, édes oldalt, így mindenki azt az oldalt eheti, amelyiket szereti.)
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése