2021. február 8., hétfő

Citrom szelet


Nem vagyok édesszájú, viszont ezt a süteményt még én is nagyon szeretem, ahogy az egész család is, ráadásul szerintem nem is bonyolult elkészíteni, mégis rendkívül mutatós desszert.


A recept pedig a következő:

Tészta :

15 dkg zsír

1/2 sütőpor

14 dkg porcukor

50 dkg liszt

2 dl tejföl

1 db citrom héja


Ebből 4 lapot sütünk,  180 fokos sütőben .


Krém : 

1. fázis:

8 dl tej

8 kanál liszt 


Először a 8dl tejből és 8 kanál lisztből krémet főzünk, félretesszük hűlni.


2. fázis:

25 dkg vajas Rama

20 dkg porcukor 

1 vanília cukor 

2 db citrom leve


Jó habosra keverjük. 
Amikor a lisztes krém kihűlt, egynemű krémmé keverjük a kettőt, majd 2 részre osztjuk.

Sütemény összeállítása:
  • 1. lapot megkenjük a krémünk egyik felével
  • 2. lapot megkenjük baracklekvárral 
  • 3. lapra mehet a maradék krém
  • 4. lappal pedig befejezzük a sütit

Ez tipikusan az az édesség, ami minél tovább áll, annál finomabb. Egy estét minimum állnia kell, hogy finoman összeérjenek, de ha megtehetjük akár 1 vagy akár 2 napot is gond nélkül elpihenget a hűtőben, és tényleg annál finomabb, puhább lesz.



Jó étvágyat!

  •   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése