2021. február 10., szerda

Madártej


Ez volt az első édesség, amit megtanultam elkészíteni, mivel az egyik kedvencem. (Minden szentnek maga felé hajlik a keze, ugye :D)

Nagyon egyszerű, de csoda finom.

 

Hozzávalók:

  • 1 l tej
  • 2 tojás
  • 1 vanília cukor
  • 1 vanília puding
  • cukor ízlés szerint

Felforraljuk a tejet a vaníliás cukorral és cukorral. Eközben szétválasztjuk a tojásokat és felverjük a tojásfehérjét, kemény habbá. Ha felforrt a tejünk beleszaggatjuk a habot és kifőzzük őket.

A 4 tojássárgáját a vanília pudinggal kikeverjük először kevés hideg tejjel, majd a forralt tejből óvatosan adagolunk hozzá. Egyszerre ne sokat mert összerántja a tojást, lassan törekedjünk a hőkiegyenlítésre. A tejet eddig tegyük félre és ha úgy érezzük, jól átmelegítettük a tojásos keveréket akkor mehet bele a többibe, vissza a tűzre és krémet főzünk belőle.

Kis tálkákba kiadagoljuk, habot teszünk a tetejére és kész is. Hűlve az igazán finom.


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése