Ez volt az első édesség, amit megtanultam elkészíteni, mivel az egyik kedvencem. (Minden szentnek maga felé hajlik a keze, ugye :D)
Nagyon egyszerű, de csoda finom.
Hozzávalók:
- 1 l tej
- 2 tojás
- 1 vanília cukor
- 1 vanília puding
- cukor ízlés szerint
Felforraljuk a tejet a vaníliás cukorral és cukorral. Eközben szétválasztjuk a tojásokat és felverjük a tojásfehérjét, kemény habbá. Ha felforrt a tejünk beleszaggatjuk a habot és kifőzzük őket.
A 4 tojássárgáját a vanília pudinggal kikeverjük először kevés hideg tejjel, majd a forralt tejből óvatosan adagolunk hozzá. Egyszerre ne sokat mert összerántja a tojást, lassan törekedjünk a hőkiegyenlítésre. A tejet eddig tegyük félre és ha úgy érezzük, jól átmelegítettük a tojásos keveréket akkor mehet bele a többibe, vissza a tűzre és krémet főzünk belőle.
Kis tálkákba kiadagoljuk, habot teszünk a tetejére és kész is. Hűlve az igazán finom.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése