Viszont sikerült orvosolnom ezt a problémát :)
Talán tavasszal, a karantén-helyzettől új ötletek is megrohamoztak, így arra gondoltam, hogy miért ne tudnánk mi megsütni a bucit is?
Elkezdtem bogarászni az internetet és sok-sok recept megnézése, átalakítása után nálunk ez lett a befutó:
Buci :
- 2 dl tej
- 1 élesztő
- 2 kanál cukor
- 1 dl olaj
- pici só
- 1 doboz natúr joghurt
- annyi liszt ,hogy jó lágy tésztát kapjunk (kb. 50 dkg )
Ezután elmegy szépen kelni.
Ha megkelt, 8 cipóra osztjuk, megformázzuk és tojással lekenjük, a tetejét szezámmaggal megszórjuk.
180°C-on, légkeveréssel aranybarnára sütjük.
A jó hamburger legsarkalatosabb pontja, a bucin kívül, a hamburgerhús. Semmiből nem szeretünk mirelitet enni vagy venni, így ezt is saját magunknak készítjük el:
Hamburgerhusi:
- 50 dkg sertés darált hús
- 1 evőkanál mustár
- 1 evőkanál ketchup
- 1 mokkás kanál só
- 1 db tojás
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
Ebből is 8 pogácsát formázunk, majd szintén 180 °C-on megsütjük.
Ha a bucival és a hússal is megvagyunk, akkor tulajdonképpen el is készültünk. Összeállításhoz szükségünk lesz még:
- saláta / jégsaláta
- paradicsom
- paprika
- uborka
- savanyú uborka
- hagyma / lilahagyma
- reszelt sajt
- ketchup
- mustár
- majonéz
- illetve nálunk még egy speciális, Borzos-féle édes-erős piros szósz is megkoronázza mindezt, ezt egy későbbi bejegyzésben bővebben ki fogom fejteni, miből áll :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése